Vuoden lähiruokateko 2019 -palkinto Heikkilän Juustolalle
Heikkilän Juustola on tehnyt pitkäjänteistä työtä alkutuotannon ja maaseudun yritystoiminnan elinvoimaisuuden eteen. He tekevät vahvaa yhteistyötä niin lähialueen kuin laajemmissa yrittäjäverkostoissa. Juustolan laadukkaat tuotteet ovat myynnissä monipuolisesti niin lähiruokamyymälöissä, suuremmissakin herkkukaupoissa sekä valtakunnan laajuisesti Eggspress-tilauskanavan kautta. Juustolan tuotteiden asiakaskunta on uskollista ja kasvavaa, ja myös maatilan homogenisoimaton maito on saanut vahvaa asiakaskuntaa suurten kaupunkien kahviloissa.
Heikkilän tila, ja sen yhteydessä toimiva jatkojalostusyritys, on ensimmäinen maatila, joka on voittanut lähiruokateko-palkinnon. On ollut hienoa seurata, miten yhä useampi maatila on lähtenyt jatkojalostamaan tuotteitaan ja ottanut aktiivisen roolin ruokaketjussa muun muassa omien myyntikanavien kautta, toteaa palkintoraadin puheenjohtajana toiminut Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Pienjuustolayhdistys onnittelee Annikaa ja Pekkaa!